07 travnja, 2008

Završilo je snimanje dokumentarca

Pravo na prostor bezbrižne dječje igre jednako je pravo svih nas. Isto tako, želja naše djece da se ne igraju na bezličnoj izlokanoj površini, nego na zelenilu i među maslačcima, vrlo je jasno iskazana. Sve smo to smo još jednom, zajedničkim snagama, vrlo jasno pokazali onima koji su tu livadu (prostor javnog interesa) uzurpirali kako bi ostvarili svoj sebičan, privatni interes.
Sam čin skidanja jednog polja žičane ograde nekima se možda mogao učiniti grubim i lošim potezom. Međutim, to je uslijedilo nakon što smo iscrpili gotovo sve legalne načine kako bismo našoj djeci i nama odraslima ostvarili jednostavnu želju - da uživamo na livadi. Osim toga:
GRADILIŠTE SE NE SMIJE POSTAVLJATI DOK SE NE IZDA GRAĐEVINSKA DOZVOLA.
Na ovaj način smo najjasnije pokazali koliko nam je stalo do livade. Pokazali smo da ćemo dati sve od sebe kako bismo spasili tu malenu, ali za nas toliko veliku i važnu krpicu zelenila.
Preko zime uglavnom nismo baš puno radili. Upali smo u letargiju nakon svih onih besciljnih lutanja u šumi šaltera i i bezlične birokracije. Nažalost, i ja sam, suočen sa svim tim nepremostivim birokratskim zidovima, postao pesimističan.
Ipak smo odlučili ići dalje!Prva je ideja bila na neki način ponovo privući medije, da ponovo progovore o nama. Zvali smo ZG panoramu, ali nekako baš tih dana nas je nazvala Arijana Fridrih, koja me pitala da li bismo bili zainteresirani da snime dokumentarac o nama i našoj borbi za livadu. To je bio jak poticaj i sad smo tu gdje jesmo.Sad trebamo nastaviti. Pokazali smo da jednostavnim akcijama svi zajedno možemo napraviti puno toga. Zato sad namjeravam ponovo kontaktirati medije. Neka dođu kod nas, neka snime situaciju, neka pišu. Mi ćemo im ponovo prirediti nešto "spektakularno", npr. bacanje aviončića od papira preko ograde.
Djeca će se, uvjeren sam, vrlo brzo ponovo igrati na livadi! Ovoga puta neometano.
Dolazak policije nas baš i nije impresionirao. Imamo svu potrebnu dokumentaciju kojom možemo dokazati kako smo u pravu. Osim toga, optužba za javno okupljanje ne stoji, jer
  1. bilo nas je na okupu manje od 20 odraslih;
  2. uglavnom smo svi "okupljeni" bili iz Ulice grada Chicaga 19, 21 i 23.
Ljudi, NAŠA DJECA SU KONAČNO OPET BILA NA LIVADI!!! Zar to nije prekrasan rezultat?
Dokumentarac bi trebao biti gotov do 15. IV. Režiser Goran Dević je obećao da će nam poslati kopije filma na DVD-ima. Žongleri, koji su moji prijatelji, su došli na moj poziv. Sretni su što su sudjelovali u ovome.

[Slike sa snimanja možete pogledati ovdje. Ima ih dosta, raspoređene su na nekoliko stranica...]

1 komentar:

Srdjan Gavrilovic kaže...

KAKO MI JE DRAGO!!!! NADAM SE DA JE OVO "KONSTANTA".... ALI ZNAJTE DA DOBIJENA BITKA NE ZNACI I DOBIJENI RAT! STOGA!!!! NASTAVITE INICIJATIVU! I SIRE I VISE NEGO PRIJE POSTO DRUGA STRANE NECE TAKO LAKO ODUSTATI OD LOKACIJE.... POKUSAJTE DA IZDEJSTVUJETE DA NAMENA PROSTORA U GENERALNOM URBANISTICKOM PLANU BUDE NAMENJENA "PARKU"!!! TEK TADA MOZETE BITI SPOKOJNI!

Veeeeeeeeeeeeliki pozdrav!!!! i ALLEGRIA!!! :-)))))))))))

Srdjan