06 lipnja, 2007

Peticija

Od danas je konačno u opticaju peticija za spas naše livade. Svi koji se slažu s nama mogu je potpisati kod nas. Pozivamo i sve zainteresirane da kod nas preuzmu liste i da onda u svojim kvartovima, gradovima i sl. skupljaju potpise. Možda vam je lakše preuzeti peticiju i isprintati? Možete i to i bit ćemo vam jako zahvalni!
Vrlo brzo će biti gotova i online verzija, koja, zbog nemogućnosti vlastoručnog potpisivanja, nema pravovaljanost, ali je ipak korisna kao izraz podrške.

Tekst peticije:

U zagrebačkom naselju Borovje, u stambenom bloku u Ulici grada Chicaga, nedavno je osvanula građevinska ograda, koja omeđuje čitavu jednu zelenu površinu. S obzirom na to da se radi o jednoj od rijetkih očuvanih livada, mnogobrojna su je djeca koristila za igru, a odrasli za razonodu i druženje.

Na toj se livadi navodno planira sagraditi zgrada kapaciteta 195 stanova, što će znatno sniziti kakvoću života građana, a i pokrenut će niz nepovoljnih socioloških ishoda (djeca s livade bačena na ulicu).

Imajući na umu kako je to samo jedan od mnogih sličnih građevinskih projekata u gradu, odlučni smo u našem neslaganju s takvim „urbanističkim“ stremljenjima kojima se betonira svaka slobodna zelena površina i grad se oduzima građanima.

Zbog toga zahtijevamo:

  1. Hitno zaustavljanje izgradnje stambene zgrade na mjestu zelene površine u Ulici grada Chicaga;
  2. Prenamjenu zelene površine u javni park;
  3. Zaštitu zelenih površina u svim gradskim četvrtima, koje građani koriste u slobodno vrijeme;
  4. Aktivno sudjelovanje građana u svim fazama planiranja projekata izgradnje ili uređivanja u gradskim četvrtima.

2 komentara:

Unknown kaže...

Možda ja radim nešto krivo, al kad hoću downloadati peticiju ili zapis sa 101 daje mi poruku "file not shared". Može li se to nekako ispraviti?

Inicijativa Zeleno Borovje kaže...

Sređeno!
Hvala