18 svibnja, 2007

Kronologija akcije

Kao što je spomenuto, već smo prije dolaska radnika nešto pokušavali napraviti, ali bezuspješno. Čekao se jak poticaj, a to je nastupilo u ponedjeljak, 14. svibnja.
U ponedjeljak popodne nalazimo se iza zgrade, razgovaramo, stvara se jezgra inicijative. Planira se pozivanje novinara, planiraju se konkretne akcije.
Ipak, osim pozivanja novinara, razgovora s aktivistima Zelene akcije i dogovaranja, ništa konkretno nije poduzeto do četvrtka. Osim djece. Djeca i dalje dolaze na livadu i poduzimaju svoje male akcije, kojima jasno daju do znanja kako kuže što se dešava.
U četvrtak konačno počinjemo s djelovanjem. Nabavljamo sprejeve, smišljamo naziv inicijative, režemo šablonu s logom akcije. U večernjim satima krećemo s ispisivanjem grafita po ogradi. Isto tako, logo ispisujemo a nekoliko mjesta - po kontejnerima, na mješalici, po ogradi. Sad na dijelu ograde, koji je okrenut na sjeverozapad, ponosno stoji velik crveni natpis
"MI ĆEMO POBIJEDITI".

Ujutro, u petak, radnici pozivaju svog šefa, koji oko 6:30 sav bijesan dolijeće svojim crnim BMWom. Zajedno obilaze grafite i vjerojatno smišljaju način kako da spriječe naše daljnje akcije.

1 komentar:

Unknown kaže...

Samo naprijed, djeca imaju pravo na livadu i igru, vrijeme je da gradjevinska mafija malo zastane,
a zastat ce u Borovju jer vi cete pobjediti!