19 svibnja, 2007

GUP i mi

Nakon krace potrage, ipak je naden i GUP. Doduše, datum je ožujak 2006., a GUP se, kako nam je svima poznato, lako mijenja, a još lakše prilagodava. Ne znamo još da li je i taj dio plana podlegao nekim kasnijim promjenama.
Ovdje su isjecci tih karata na kojima se vidi podrucje oko naših zgrada. Ukratko, podrucju je namjena pretežno stambena, a pod uvjetima za zaštitu prostora stoji oznaka 1.6, koja, prema legendi, znaci: zaštita i uredenje dovršenih naselja. Na svim kartama vidi se naša livada i na njoj nije predvidena nikakva gradnja.
Treba saznati da li je u našoj opcini (Pešcenica - Žitnjak) ikada održana ikakva javna rasprava u vezi intervencije protiv koje se bunimo.

Iz jednog maila saznajemo i primjer ping pong dvorane koja je, eto, zamišljena na Vrbanima, na podrucju jednog djecjeg igrališta. Natjecaj je raspisan negdje gdje je ocito bio dostupan odabranom krugu ljudi, rezultat je izvješen zimus na trgu, za vrijeme salona arhitekture, a gradani su za taj plan saznali pukim slucajem i uspjeli odgoditi gradnju.

Nema komentara: