21 svibnja, 2007

Vikend akcija

Preko vikenda nismo mirovali, nego smo i dalje ispisivali grafite. Nervirali smo stražara, kao i njegove poslodavce. Slike su na našem Flickr siteu.
U nedjelju su djeca žestoko spopala ogradu i iskidali je.
U ponedjeljak ujutro opet nervoza u neprijateljskim redovima. Ispod grafita "Nogostup" vidimo da betoniraju onih 2 kvadrata zelene površine. Vjerojatno misle da će nas zadovoljiti takva rješenja.

3 komentara:

meridies kaže...

Samo naprijed, susjedi! Premda su izgledi za uspjeh akcije vrlo mali, ne treba posustajati. Mozda ne bi bilo lose organizirati se i obici gradske oce, s parolama u rukama, sa svom djecicom koja su se na livadi igrala??? Ili pak odaslati inicijativu svim ljudima iz mailboxa, pa neka se broj simpatizera poveca??? Ili peticija na Cvjetnom trgu u subotu??? Ne gubite nadu, danas pise u Jutarnjem da je zaustavljena gradnja parkinga na Zelengaju (v. online izdanje, pod Zagreb), zasto ne krenete silom? Pa gradjevinari ionako jos nisu izlozili tablu na kojoj stoji broj pravomocne dozvole :-))

Pozdrav svima i samo naprijed

Inicijativa Zeleno Borovje kaže...

Nećemo upotrebljavati silu. To je kontraproduktivno. Ima i kreativnijih načina borbe i mi ćemo ih primijenjivati. Da, sad ide širenje kruga aktivista i slično.

Slušna_obmana kaže...

"NE DAM ZGRADU NA LIVADU": dragi sustanari, ne znam jeste li danas vidjeli akciju, koju smo isfurali u sklopu projekta "nevidljivi znanstvenici" u kaficu "Mondo" na Borovju??? Trajala je od 12 do 16 sati na terasi istog.

Izveli smo je u dvoje, a sastojala se od čitanja knjige na engleskom, podvlačenja sadržaja olovkom, pušenja duhana, pijuckanja kave i nježnog šaputanja, te povremenog mrštenja aktivista i koketnog smijuljenja aktivistice. Oko 13,30 izvođač akcije odlučio se prošetati oko gradilišta, kao da olfo, proteže noge, ostavljajući aktivisticu u crvenoj haljini da diskretno čita svoj primjerak "Zareza", razmjenjujući poglede s momcima koji izračunavaju što bolji koeficijent... Kad se aktivist vratio ponovno je prihvatio štivo na stranom jeziku - ignorirajući Nenu Belana, Pearl Jam i Georgea Michaela, sve u rok službe, sveudilj se mršteći i potcrtavajući olovkom. Zatim je akcionistica otišla u krug oko gradilišta, otišla u stan i vratila se u kafić nazubljena Eagletonom i Marie Claire. Tijekom boravka par su puta mijenjali mjesto sjedenja, ni s kim se nisu natezali, svoju su akciju odradili mahatmanski dostojanstveno. U 16 sati su otišli u "Mondo" i naručili dvije pizze, koje su platili vlastitim sredstvima i zatim, uzdignutih glava, i ispunjenih trbuha, otišli na Savski nasip u oponosni marš prema Močvari.

MOLIMO VAS DA PODRŽITE AKCIJU NEVIDLJIVI ZNANSTVENICI SVOJIM SUDIONIŠTVOM U NJOJ.
Svoje izvještaje možete proslijediti na ovaj blog, ako se kolega Biliškov slaže, naravno. A mailom mi je rekao da se slaže. ČAk je spominjao nekakav, manifest..?